Стрес перед іспитами

Навчальний рік добігає кінця, організм ослаблений, а попереду нові випробування: в школі всі розмови тільки про іспити і наслідки поганої здачі.

Хвилювання перед іспитами відчуває більшість учнів. Звичайно, такий стрес - явище тимчасове, проте перебування в стані напруги для організму небажане.
З боку фізіологічних процесів стрес проявляє себе як безсоння, прискорене серцебиття, головний біль, розлад шлунку, спазми, втрата апетиту. Психологічними ознаками стресу є неуважність, розлад пам'яті, тривожність, надлишок занепокоєння, безпричинні страхи, дратівливість.

Причини стресу і методи його подолання:
  • Невпевненість в знаннях або страх невідомого
Якщо ви не впевнені в своїх знаннях, це можна усунути за допомогою додаткових занять, але існує помилковий страх, коли ти вивчив весь підручник і все одно боїшся провалити іспит. Це швидше за все страх перед невідомим.

  • Переоцінка важливості іспиту
Цей страх може бути через думки про те, що якщо ви погано здасте іспит, то навряд чи зможете отримати гарну освіту і знайти гідну роботу. В цьому можуть бути винні батьки, які часто нагадують нам про це.

  • Нерівномірне навантаження на організм
Це ще одна причина стресу перед іспитами. Як правило, більшість починають підготовку незадовго до самого іспиту, намагаючись за короткий проміжок часу засвоїти весь пройдений матеріал, але краще вчити матеріал протягом навчального року. Так ви вбереже себе від непотрібних переживань.
Картинки по запросу стресса перед экзаменом

Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Які сучасні гаджети допомагають людині вести здоровий спосіб життя