За двома зайцями

Ще з початку навчального року театральний гурток розпочав роботу над інсценізацією п'єси Михайла Старицького «За двома зайцями». Щочетверга ми бігли додому, хапали їжу і поспішали на гурток. Півтори години завжди пролітали непомітно.
Не побувавши на наших репетиціях, складно уявити цю атмосферу. Кожен думає над сценарієм, кожен наповнений ідеями, у кожного горять очі від того, що він робить. Тим, хто не займається цією справою, важко уявити, яка велика робота зроблена. Одинадцять учнів. Увага глядачів прикута до кожного з них. У кожного своя роль, свої емоції, реакції на те, що відбувається на сцені. Тому потрібно продумувати все до дрібниць. Хочемо висловити подяку нашому режисеру-постановнику, Грушко Світлані Петрівні. Це надзвичайно талановита і творча людина, в якої горять очі, коли справа стосується творчості. Вона дійсно займається своєю справою. Кожного разу, коли ми зустрічали її в школі, вона розповідала нам нові й нові ідеї. Кожна з них перевершувала попередню. Був би на її місці хтось інший, ми б не летіли так на гурток, наші заняття не були б такими затишними і цікавими. Завдяки таким вчителям все більше розумієш, що тобі подобається "варитися" у творчості. Подобаються постійні конкурси, виступи і квести, хоч інколи це дуже стомлює.

І, нарешті, 12 квітня на 7 уроці ми представили виставу всій школі. «За двома зайцями» — комедійна п'єса українського драматурга Михайла Старицького.
Написана 1883 року українською мовою.
У ній розповідається про цирульника Свирида Голохвостого, який намагається розбагатіти, одружившись із багатою міщанкою Пронею Сірко, і, водночас, залицяється до бідної дівчини-красуні Галі. У п'єсі порушується проблема соціальної нерівності, висміюється життя українських русифікованих міщан Києва.

Ролі:
Голохвостов - Калиновський Костянтин, учень 10-А класу;
Проня - Маргарита Мавріна, учениця 9-А класу;
Сірчиха - Даша Слобоженко, учениця 10-А класу;
Сірко - Денис Слобоженко, учень 7-А класу;
Секлита Лимариха - Катя Линник, учениця 9-А класу;
Галя - Жанна Луціва, учениця 10-А класу.
Пляшка - Костянтин Романенко, учень 8-Б класу;
Франт -Назар Паливода, учень 8-Б класу;
Парубок- Ілля Шматуха, учень 8-Б класу;
Химка - Марія Логвінова, учениця 9-А класу;
Дівчина - Аміна Абдулагаєва, учениця 9-А класу;
Хлопці та дівчата - учні 5-А класу.

Для мене виступи, конкурси, квести - особливі події. Це завжди те, що запам'ятовується і врізається в пам'ять надовго. Гуртки - одні з найбільш яскравих спогадів із школи. Вдячна вчителям і школі за можливість брати участь у різних шкільких заходах: лінійках, тематичних коцертах, різних позашкільних  конкурсах і квестах! Вони роблять шкільне життя ще більш насиченим і цікавим.
Я займаюсь у театральному гуртку лише перший рік, а вже складно уявити робочий тиждень без репетицій. Неймовіна атмосфера, всі занурені у творчість. На півтори години кожен живе іншим життям, - життям свого персонажа. Бажаю кожному знайти таку справу, заняття якою приносить тільки позитивні емоції, прилив енергії та величезну порцію задоволення!



Коментарі

  1. Дякую тобі, сонечко, за гарну статтю. Маєш усі задатки журналіста

    ВідповістиВидалити
  2. Сама я, на жаль, не бачила цієї п'єси, але, читаючи твою статтю, я зрозуміла, що вона була дійсно дуже чудовою.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Які сучасні гаджети допомагають людині вести здоровий спосіб життя

Збори учнівського самоврядування