Які сучасні гаджети допомагають людині вести здоровий спосіб життя

Фітнес-трекер 

- це гаджет, який в більшості випадків одягається на руку і має вбудовані датчики, які відстежують активність протягом дня, включаючи: кількість кроків, пульс, сон, витрачені калорії і т.д.

432f5346d06662c9e67c8702fa39eb1b.jpg
Відразу хочу розвіяти один дуже поширений міф про те, що фітнес-браслети тільки для жінок. Невідомо хто це придумав, але він точно був не правий, такий гаджет не тільки прикраса, адже основною його функцією є контролю за здоров'ям. Займатися спортом зараз в моді, тому пристрій не тільки допоможе вам в цьому, а й своїм зовнішнім виглядом покаже, що ви серйозно піклуєтеся про себе.

деякі ФУНКЦІЇ ФИТНЕС-БРАСЛЕТА

1. Лічильник кроків

Основою будь-якого фітнес-браслета є акселерометр - датчик, який визначає, коли ви рухаєтеся. Ваш фітнес-трекер зможе "розповісти" про:

7ff1736cadf120e4563f8d7633774d37.jpg
  • скільки кроків зроблено за день;
  • яку відстань пройдене;
  • скільки часу на добу тривала активність;
  • приблизну кількість спалених калорій і навіть скільки бензину було зекономлено.

Особисто за собою я помічаю таке: якщо сьогодні було пройдено, наприклад, 7000 кроків, то завтра хочеться цей показник збільшити як мінімум ще на тисячу.
Якщо ж протягом певного часу ви не рухалися, то браслет почне вібрувати і спонукати трохи "розім'ятись". Це особливо актуально, якщо ви працюєте в офісі. Тепер у вас є той, хто не втомиться мотивувати.

2. Контроль сну.

Нікому не секрет, що здоров'я залежить насамперед від якісного сну. Якщо для вас вставати з ліжка справжнє випробування, то безперечно щось йде не так. Виправити це допоможе фітнес-трекер, який зранку повідомить вас:
  • загальну тривалість сну;
  • тривалість глибокого сну;
  • тривалість швидкого сну;
  • надасть рекомендації, як зробити сон здоровим.
Картинки по запросу сон
Крім інформації про сон, фітнес-браслети мають дійсно "супер-функцію" - будильник. Звучить трохи дивно, але це тільки до першого випробування на собі. Браслет визначає, коли ви в стадії швидкого сну і тоді будить ніжною вібрацією на зап'ясті.

Коментарі