Школа - надзвичайно важливий етап у формуванні людини

Школа - надзвичайно важливий етап у формуванні людини. По-перше, людина саме соціальна істота і не може існувати у відриві від суспільства. Саме через взаємодію з речами та людьми дитина і починає розвивати своє мислення. Людина не стане людиною, якщо її змалечку виховувати серед тварин, або зовсім не виховувати. Отже, людина є відображенням того суспільства і часу в якому вона існує. По-друге, мислення та чуттєва сфера зосереджені не в самій людині, а в матеріальній дійсності. Лиш тоді, коли людина по-справжньому дієва, тільки тоді вона по-справжньому людина.

Школа постає перед нами як певний інструмент, інструмент до створення людини. Саме школа має займатись вихованням дітей, бо тут дитина перебуває у середовищі зі своїми однолітками, має змогу з ними взаємодіяти. Цей процес взаємодії надзвичайно важливий, його необхідно контролювати. Згідно з дослідженнями вчених, у цей період формуєтеся вектор розвитку психіки майбутньої людини.

Отже, я вважаю, що нині формуванню здорової, свідомої, здатної до плідного співіснування людини, не приділяють належної уваги. 




Коментарі

  1. Як влучно! Процес формування людини і справді є НАДзвичайно важливим.

    ВідповістиВидалити
  2. Цікаве фото. Реалістичне (для наших шкіл)

    ВідповістиВидалити
  3. А як же батьки? Невже іх виховання, вплив на дитину менш важливе за шкільні?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вважаю, що середовище більш значуще у становленні людини. Дякую за питання.

      Видалити

Дописати коментар