Гаджети для дітей: за і проти

      На мою думку, у гаджетів є як позитивні, так і негативні сторони. Головне - підходити до цього з розумом і все буде добре!
Смартфони, планшети, ноутбуки та інші електронні пристрої зайняли неабияке місце в нашому житті.
З одного боку, сучасні технології допомагають дітям розвивати увагу, дрібну моторику, сприяють їх інтелектуальному розвитку. З іншого - вони роблять залежними та забирають багато часу, якого, в результаті, не вистачає на активні заняття і розваги. Отже, наскільки корисні, і чим шкідливі гаджети для дітей?

 «ЗА»
       
  • Гаджети можна розглядати не як засіб розваги, а як реальну допомогу в розвитку дитини. Існує безліч сайтів і навчальних програм, спрямованих на розвиток дрібної моторики, реакції, логіки, пам'яті, тренування зорового і слухового сприйняття та інших важливих навичок.
  •   Помічник в навчанні. Допомагають отримувати нові знання. Без зайвих зусиль  можна знайти потрібну інформацію.
  •  Гаджети - частина технічного прогресу. Комп'ютерні та інтернет-технології - така ж частина життя сучасної людини, як холодильник, метро, ​​літак і інше. Їх призначення - допомагати працювати і відпочивати з комфортом.
  • Заповнюють паузу з користю. За допомогою різних електронних пристроїв, батькам більше не потрібно ламати голову, чим зайняти дитину в дорозі або в черзі в поліклініці. Немає потреби брати з собою пакет іграшок.
 «ПРОТИ»
  • Проблеми зі здоров'ям. Технічний прогрес звільнив людей від багатьох фізичних навантажень. Від тривалого сидіння на одному місці (а саме цим загрожує захоплення гаджетами) порушується циркуляція крові в ногах, внутрішніх органах, включаючи головний мозок. Це погано позначається на розумових процесах, пам'яті, концентрації уваги. Виникають проблеми, такі як надмірна вага, серцево-судинні захворювання, слабкість м'язової системи, проблеми із зором!
  • Залежність. Якщо дитина проводить дуже багато вільного часу з комп'ютером, планшетом або смартфоном, у нього формується залежність від них. Поступово інші розваги стають нецікаві. А без свого улюбленого електронного пристрою, дитина починає нервувати, поводити себе капризно.
  • Джерело заборонених тем. Уже не секрет, що в інтернеті дуже багато речей, які не призначені для дитячої аудиторії. Але для вирішення цієї проблеми існують програми батьківського контролю, які дозволяють закрити дітям доступ до небезпечного контенту.
  • Заміна реального спілкування. Віртуальне спілкування може замінити живе спілкування, заважати освоювати навички комунікації, встановлення повноцінних соціальних зв'язків.

Коментарі

Дописати коментар