Що з вами буде, якщо зловживатемете гаджетами


Картинки по запросу гаджеты   Що ви отримуєте від гаджетів? Тільки користь? Навряд чи. Зараз люди використовують гаджети кожного дня. Наші телефони, планшети, ноутбуки, смарт годинники стали для нас частиною життя, яке без них здається неповноцінним. Сучасні підлітки з дитинства так звикли до техніки й Інтернету, що вже не можуть обійтися без цього. Це і не дивно, адже коли в тебе під рукою є телефон - це не проблема знайти будь-яку інформацію менш ніж за хвилину, що дуже допоиагає в навчвнні і просто в житті. Якщо хочеш подивитися фільм, все, що тобі потрібно - включити ноутбук чи комп'ютер і знайти бажаний фільм. А для того щоб поспілкуватись з друзями достатньо просто написати їм.


    Так, завдяки гаджетам наше повсякенне життя набагато легше, ніж було, наприклад, у наших батьків. Але крім користі нові технології приносять і шкоду. І найбільше, мені здається, це видно на прикладі саме підлітків. Їх завжди можна зустріти на вулиці, в транспорті, в кафе і взагалі будь-де, сидячими в своїх телефонах, а вдома, крім телефонів, вони ще проводять час за комп'ютерами. Не дуже велика кількість підлітків активно займається спортом і слідкує за собою. Є дуже велика кількість дітей, які і в школі, і в позашкільний час засідають над своїми гаджетами. якщо цим зловживати, то це можн призвести до проблем зі здоров'ям. 


Картинки по запросу підлітки Ñ– спортОднією з основних проблем є шкода фізичному зхдоров'ю підлітків. При тривалому використанні планшета погіршується зір дитини. Тому, що дитина тривалий час перебуває в одній позі, схиливши голову вниз, погіршується постава, може розвинутися викривлення хребта. В результаті довгого тримання гаджета в руках, одноманітного руху пальцями по екрану, можуть виникнути патології кистей: Розтягнення зв’язок, проблеми з сухожиллями, особливо це стосується великого пальця. Це може викликати ожиріння. При тривалому використанні планшета дитина зменшує свою рухову активність. Часто, залипаючи в планшеті, любить поласувати чимось смачненьким. За даними досліджень американських вчених, діти, яким дозволено виходити в Інтернет зі своєї спальні, на 30% частіше мають надмірну вагу.

Картинки по запросу гаджети і сон
Також надмірне користування гаджетами може спровокувати погіршення сну. Ігри на планшеті і смартфоні перед сном збуджують нервову систему малюка, приводячи до труднощів засипання, до неспокійного сну вночі.Світло, що випромінюється екраном, пригнічує вироблення гормону мелатоніну. Це призводить до зміщення циркадних ритмів людини, збиває цикл сну і неспання. Не дозволяйте дитині гри на планшеті ввечері, і особливо – перед сном. Замініть їх спокійними спільними іграми, читанням книг.
Картинки по запросу гаджеты і школа
Окрім цього можуть виникати труднощі у навчанні. Дослідження підтверджують, що діти, надмірно захоплюються девайсами, гірше вчаться. У них погіршується увагу, вони не можуть зосередитися, постійно відволікаються. Можуть виникати проблеми з пам’яттю, уявою, фантазією. Страждає швидкість розвитку сенсомоторних і візуально-рухових навичок, без яких неможливо навчання.Нарешті, просто пропадає бажання вчитися, самому здобувати знання. Знижується мотивація навчання.

Це були основні проблеми зі здоров'ям підлітків від неправильного користування гаджетами.

Коментарі