Про важливість руху


  Рух - важлива функція нашого організму. Людина по своїй природі повинна постійно рухатись. Проте у сучасному світі все стає зручнішим і зникає необхідність у  рухливості зникає. Звісно, навіщо потрібні якісь зайві рухи, коли можна використовувати сучасні технології. Коли є замість прогулянки в парку можна посидіти за комп'ютером, а професії, в яких використовується ручна праця відходить на задній план. Так, ми повинні рухатися з плином технологій, проте потрібно не забувати про своє здоров'я та тіло.
   У багатьох футуристичних фільмах можна побачити як люди можуть зовсім облінитися і перестати не то що займатися хоч якимось спортом, а й зовсім перестати ходити. Усі випадки, де потрібен хоч якесь зусилля просто замінюється машинами. Так, це зручно, але з іншого боку людина перетворюється на якусь потвору, тіло зовсім атрофується і людина фактично стає схожою на холодець. 

   Я вважаю, що людина повинна бути схожою на себе і не забувати про розвиток фізичний. Потрібно зайвий раз замість сидіння на зручному дивані змусити себе прогулятися на вулиці. Після навчання, або після роботи сходити в спортзал, іноді відмовлятись від поїздок на автобусі в перевагу велосипедам або прогулянкам пішки. Не потрібно також забувати про ранкові пробіжки. Все це тільки заради свого здоров'я, тим паче це навіть приємно, зайва пробіжка не менш розслабляє, ніж сигарета, а яка користь! 

   Існує міф, що сидячий спосіб життя можна замінити на стоячий, але це не так, стояти - не означає рухатись, ба навіть це ще більше погіршує здоров'я, бо збільшується навантажeння на хребет

   Зараз багато людей, зокрема школярів страждають на постійну перевтому, сколіоз, та багато інших хронічних відхилень, все це призводить до погіршення подальшого життя, сидіння на ліках та постійні походи до лікарів. Тож с дитинства слідкуйте за своїм здров'ям, і не забувайте, що життя - це рух.

Коментарі