Вплив гаджетів на зір

Через майже безперервне користування гаджетами діти все більше і більше шкодять своєму здоров'ю. Одним з негативних наслідків цього є численні вади зору через довге безперервне сидіння перед екраном.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, зорові порушення мають близько 19 млн. дітей. А за прогнозами, до 2020 року майже половина всього населення світу страждатиме на короткозорість, і з кожним наступним поколінням проблема посилюватиметься. В Європі, за статистикою, кожен другий школяр - короткозорий.

Кожні 20 років регулярно фіксуються показники короткозорості серед дітей. 40 років тому 20% дітей страждали на короткозорість, 20 років тому їх було вже 40%, а нині - 80%. Тому потрібно боротися з цією "неминучою проблемою майбутнього".
Було проведено багато досліджень про вплив гаджетів на здоров'я, зокрема і на зір. Але всі вони показали, що якщо користуватися телефонами, планшетами, ноутбуками, комп'ютерами та іншою технікою з розумом, то ніякої суттєвої шкоди вони не нанесуть ні вашому здоров'ю, ні вашому зору. Отже у тому, що погіршується зір винні, як вважають багато батьків, не гаджети, а неправильне користування ними.

Як же правильно ними користуватися?
Гаджети - це дуже велике навантаження на зір, тому потрібно робити невеликі перерви кожні 20-30 хвилин. Також потрібно сидіти на відстані витягнутої руки від монітора та не засиджуватися за комп'ютером до пізньої ночі. Тоді ваш гарний зір залишиться з вами.
Детальніше:

Коментарі