Технології: небезпечна або корисна річ?

Сьогодні ми не уявляємо наше життя без технологій. Ми стали настільки залежними від них, що будь-яка зміна неодмінно буде торкатися й нас з вами. Але чи насправді технології є цілком безпечними?
У зв'язку з цим наш вчитель інформатики поставила нам завдання з`ясувати: технології - це небезпечна чи корисна річ?
Тому моє завдання буде з`ясувати це питання. Почнемо!


Картинки по запросу технології в нашому житті

Які переваги мають техноголії?

     1.      Технології дозволяють знаходити інформацію за лічені секунди. Справді, якщо вам необхідно швидко знайти блог нашого 10-А класу чи прочитати новини НВК "Оболонь", необхідно просто зайти в Інтернет та знайти потрібний сайт.
     2.      Диференційоване навчання. Освітні додатки дозволяють учням обирати свій темп навчання. Програми можуть пристосовуватися до потреб учня та його рівня знань. До того ж, різноманіття програм та додатків дозволяє учням вивчати той самий матеріал, використовуючи для цього різні системи, які залежать від їхніх зацікавлень та способів вивчення.
     3.      Допоміжні технології для особливих потреб. Освітні технології дозволяють учням з особливими потребами досягти успіху в навчальному середовищі. Починаючи від адаптивних текстових процесорів і закінчуючи програмами, які говорять замість дітей з вадами мовлення, технології дають учням змогу спілкуватися і працювати з вчителями та однокласниками.
     4.      Різні форми навчання. Впровадження технологій в класі означає, що учні матимуть доступ до різних способів навчання. Можливо, комусь справді підходить формат лекцій, а комусь легше вчитися самому, беручи інформацію з навчальної програми. Якщо в учнів буде змога обирати свій спосіб навчання, то вони пробуватимуть різні методи і врешті-решт знайдуть той, який підходить їм найбільше.
     5.       Дані та аналітичні звіти. Завдяки різним програмам та додаткам вчителі мають змогу поєднати всю необхідну інформацію про учня: його статус, відвідуваність, успішність, знання англійської, участь в додаткових заняттях. Також більшість  освітніх додатків включають функцію складання звітів, а тому оцінки можна легко надіслати адміністрації школи чи батькам.

А які ж недоліки?

1.Техноголії роблять нас самотніми. Необмежений доступ до соціальних мереж заохочує людей проводити все більше часу у віртуальному середовищі, шукаючи нових друзів та співрозмовників. При цьому людина забуває про реальне спілкування, шо може призвести до самотності.
2. Легкий доступ до чужої роботи. Плагіат – це вічна проблема для вчителів. Сьогодні учні можуть швидко знайти онлайн есе, реферати, лекції, тести тощо. І вчителям доволі складно визначити, чия ж це насправді робота. Хоча й існують спеціальні програми, які допомагають визначити плагіат, ідеальної системи для цього ще немає.
3.Техніка відволікає. Це, мабуть, те, через що хвилюється більшість вчителів, коли використовує технології в класі: переживання, що учні будуть занадто зайняті соціальними мережами, ніж самим уроком. Вроджена цікавість учнів у поєднанні з їх технічною освіченістю може призвести до онлайн-спілкування в тому середовищі, де є легкий доступ до комп’ютерних чи мобільних пристроїв.
4.Приватність. Захист інформації та приватних даних учня стає вагомою причиною для багатьох вчителів та шкіл, щоб відмовитися від широкого використання технологій.
5.Розвиток хвороб. Сидячий спосіб життя спричинює ряд неприємних хвороб, таких як цукровий діабет, ожиріння, безсоння, біль у суглобах та м`язах.

Коментарі

Дописати коментар